Cemal Gürsel Cad. Nevister Apt. No:258 Kat:3 
Karşıyaka / İzmir
Pazartesi - Pazar 11:00 - 19:00

Bu Evde 8 Kardeş Fitilli Gaz Lambası Işığında Sevgi Ortamında Büyüdük

Bu Evde 8 Kardeş Fitilli Gaz Lambası Işığında Sevgi Ortamında Büyüdük

Bu Evde 8 Kardeş Fitilli Gaz Lambası Işığında Sevgi Ortamında Büyüdük

Canım annem haftanın her günü bulgurdan sebzeli köfte yapardı. “Bulgur mu yiyelim yoksa bulgur mu yiyelim” demiyorduk. Pazartesi patlıcanlı, Salı fasulyeli, Çarşamba otlu, Perşembe nohutlu, Cuma domatesli, Cumartesi biberli bulgurlu köfte yerdik. Pazar tatildi, köfte tatili. O gün kurutmalık kızartması yerdik. Babam fırında çalıştığı için et yoktu ekmek çoktu. Usanmıştık her gün bulgur yemekten. Annem; “Patlıcanlı köfteyi yiyen VALİ oluyor” deyince kaşık sesi artardı. Nohutlu yiyen kaymakam, fasulyeli yiyen hakim dedikçe iştahla saldırırdık. Ama bir gün -5 yaşında imişim- kaşığı fırlatmışım: “Okuyan Vali Olur, patlıcan yiyen değil!” demişim.

25 yaşındaydım Akçadağ Aşağı Örükçü Köyü öğretmeniydim. 4-5 sınıfları okutuyordum. Öğrencilerimi parasız yatılı okullar sınavına hazırlıyordum. Sekiz öğrencim sınava girdi ve sekizi de kazandı. Sene sonu mesleki toplantısında başarım dile getirildi. Kaymakam takdir etti. Ama İlçe Milli Eğitim Müdürü bozuldu. Sonraki yıl 13 öğrencimi hazırladım. O yıl optik form icat oldu. Benim öğrencilerime form verilmedi. İlçeden Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittim. Yöneticiler form yok dediler. Bir odun at sobaya keyfine bak dediler!

Gömlekçi Ramazan ÖZBİLDİRİCİ’den 200 YTL borç aldım. Ankara’ya Talim Terbiye Kurulu Ölçme Değerlendirme Şube Müdürlüğü’ne gittim. Basılamaz, yetişmez dediler. TTK koridoruna çöktüm. Ağlamaya başladım. Ne kadar ağladığımı bilmiyorum. Bir hizmetli omzuma dokundu:

– Delikanlı niye ağlıyorsun?

– Malatya’da öğretmenim öğrencilerimi sınava hazırladım, amirlerim kasıtlı olarak form vermediler. Burada da süre az yetişmez diyorlar. Öğrencilerim için ağlıyorum.

– Dert etme arkadaş, Vahap ÇEPE daire başkanı ve Malatya’lı. Gel seni O’na götüreyim.

Vahap ÇEPE önünü ilikleyerek karşıladı. Yer gösterdi. Hala ağlıyordum (Şimdi bu satırları yazarken de ağlıyorum) Beni dinledi. Telefona sarıldı. Az önce görüştüğüm büro ile konuştu. Bana döndü “2 gün Ankara’da kalacak yerin var mı? dedi. Kalırım, diye ünledim. 50 form basıldı, köyüme döndüm 13’ünü öğrencilerime doldurdum, kalanını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile ihtiyacı olan köylere ulaştırdım. Sınav sonuçları açıklandığında; öğrencilerimin yanında kod numarasından anladığıma göre yüzünü görmediğim ama getirdiğim formu doldurup sınavı kazanan köy çocukları da vardı…

26 EKİM’DE 35. YAŞIMI KUTLAYACAĞIM. RÜYA GİBİ GEÇTİ, UMARIM BU RÜYA BİTMEZ!

BİR İBRET BELGESİNİ YORUMSUZ OLARAK SUNUYORUM

T.C.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Genel Sekreterlik

10/10/2007

…son günlerde İlimizde Uşak Üniversitesi’nin ödeneklerinin yeterliliği dolayısıyla harcamalarını finanse etme konusunda sıkıntıya düştüğü vurgulanarak Uşak Valiliği ve Üniversitemizle işbirliği içinde faaliyetler yürüttüklerini ve ortak çalıştıklarını belirten bazı kimselerin çeşitli yollarla bağış topladıkları…

Yeni kayıt ve kayıt yenileme bir kamu hizmetidir. Kamu hizmetleri için her ne ad altında olursa olsun para alınamaz. (5072 Sayılı Kanun: 2/b) Bu işlemler için öğrencilerin rızası olmaksızın bağış adı altında alınan 30 YTL. alınmıştı. YÖK’ün yasaklayıcı yazısı ortaya çıkınca bağış alımı durdurulmuştu. Öğrenciler Rektörlüğe bireysel başvurup oarayı geri istediklerinde ise “dilekçelerin değerlendirmeye alınmadığı” yazılı olarak ilan edilmişti.

Ostfritz’ler tuvaletlere kapı yapmazmış. Niye? Anahtar deliğinden gözetleyen olur diye…

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir.

Oturum Aç | Kayıt Ol